Service i Rosvik

Rosvik har det mesta av den service man kan tänkas behöva. För barnfamiljer, till exempel, finns såväl Maskrosens förskola som Rosviks skola, årskurs 1-6. Byn har också ett centralt beläget äldreboende. Vad gäller sjukvård så finns distriktssköterska och vårdcentral i Norrfjärden, cirka en mil bort.

Dagliga inköp och ärenden klarar man oftast av i Rosviks centrum. Där hittar man post och bankkontor, liksom en livsmedelsbutik. Också bibliotek, bensinstation och ett av byns kaféer finns där. Men detta är ändå inte all service som bjuds i byn – vi har även frisörer, fotvård, pub, konstgalleri, gummiverkstad mm..

RBF jobbar kontinuerligt på att få en bättre, större och mer välutvecklad samhällsservice. Klicka på Projekt och Utveckling för mer information om den utveckling och förslag som finns ex gällande samhällsservice.

Utöver den Service i Rosvik listad nedan så har vi även alla Föreningar och Företag listade under menyn.

Förskola & Skola

Vård & Omsorg

Trafik & Säkerhet

Kommunal trafik

Genom eller förbi Rosvik åker ett stort antal bussar varje dag som åker bl.a. mellan Piteå och Luleå. Det är alltså inga problem att ta sig till och från Piteå/Luleå med buss om man bor i Rosvik.

  • Linje 14. Piteå – Luleå – Piteå. (17 tur/retur avgångar vardagar)
  • Linje 20. Piteå – Luleå – Piteå. (6 tur/retur avgångar vardagar. Obs! Av- och påstigning endast på E4, Rosviks norra infart)
  • Linje 18. Piteå – Rosvik – Sunderbyn – Boden (Komfortbussen). 6 avgångar tur/retur vardagar.
  • Linje 206. Rosvik – Piteå – Rosvik (skolbussen). 2 avgångar från Rosvik/1 avgång från Piteå vardagar.

LANSTRAFIK_400x250Länstrafiken Norrbotten
Hitta nästa buss (eller för en viss tid):

Övriga Service

  • Bibliotek
  • OKQ8 Rosvik
  • Konsum Rosvik
  • Sparbanken Nord
  • KS Autoteknik
  • m.fl.

(Se sidorna Föreningar och Företag för många fler serviceställen listade)

Här är ett urval av den Service som finns nära till hands i Rosviks Centrum:

COOP Konsum Rosvik

COOP Konsum Rosvik

Livsmedelsbutik. Ombud för Apotek, Posten Brev & Paket, DHL och Svenska Spel

Handelsgränd 3 , 94533 Rosvik
Tel. 0911 – 20 60 08
Fax: 0911 – 20 67 93

Hemsida

Folkets Hus

Folkets Hus

Folketshus i Rosvik är samlingsplats för Rosviksbygdens människor. Här på Royal hörs ofta musik, sång, dans, marknader, teater och givetvis glada skratt. Folkets hus är även för uthyrning till evenemang i byn.

Hemsida

Länstrafik Norrbotten

Länstrafik Norrbotten

Bussar finns det gått om i Rosvik, länstrafiken Norrbotten har totalt Xst bussar som passerar Rosvik från och till Piteå och Luleå.

LTNBD Hemsida

OKQ8

OKQ8

Automatstation för bensin och diesel.

Handelsgränd 1, 94533 Rosvik

Rosviks Båthamn

Rosviks Båthamn

Hamnen är endast några minuter gångavstånd från Rosvik centrum. Hamnen har 78 båtplatser, el, sopcontainer och sjösättningsramp. Ute vid Trundön finns även en hamn som har plats för större båtar ex. segelbåtar.

Kontaktperson: Göran Modig
Tel. 0911-20 70 37
Mobil: 070-538 70 37

Rosviks Bibliotek

Rosviks Bibliotek

Biblioteket ligger mitt i byn på Handelsgränd bredvid affär och bank. Här finns dagstidningar och tidskrifter, film, ljudböcker, fakta och skönlitteratur. Välkommen till en inspirerande mötesplats!

Tel: 0911 – 20 62 43
rosviks.bibliotek@pitea.se

Hemsida

Rosviks Förskola

Rosviks Förskola

Rosviks förskola har 4 hemvister, Orange, Grön, Blå och Röd med ytterligare 1st Gul i byggnaden bredvid. På vår förskola kan barn 1-6 år vara. Läs mer om förskolan på deras hemsida via länken nedan.

Hemsida

Rosviks Skola

Rosviks Skola

Rosviks skola har elever från förskoleklass till årskurs 6, samt tre st fritidsavdelningar, Stenskolan, Träskolan och Storfritids som är ämnade för komplement till verksamheten. På skolområdet finns även 6 hemvister för förskola, en sporthall och 1 otroligt fin ishall.

Hemsida

Share This