Sport- & Fritidsanläggningar i Rosvik

Hamn & badstrand

Hamnen är endast några minuter gångavstånd från Rosvik centrum. Hamnen har 78 båtplatser, el, sopcontainer och sjösättningsramp. Bredvid den ligger badstranden.

bathamn

Dirt-Trackbanan

Dirt Trackbanan ligger bakom Konsum och OKQ8. Den har en BMX-bana, en halfpipe och rails. Ett klotterplank och sittplatser finns också invid banan.    

Hedvalla

På Hedvalla finns Rosvik IKs kansli och en gräsfotbollsplan. Här finns också Rosviks elljusspår. hedvalla

Motions- och elljusspår

Rosviks motions- och elljusspår ligger vid Hedvalla och har 2.8 km belyst spår och några varianter på slingan som går runt en tjärn.    

Ishallen ”Kristallen”

Ishallen fungerar som en tränings-/tävlingshall för ishockey som drivs och bokas ut av Rosvik IK.

Foto: Mikael Krona

Ishallen, ”Kristallen” (gula byggnaden till höger)

Lekplatser

Två välutrustade lekplatser finns på Rodervägen och Norsvägen. På Norsvägens lekplats finns en pulkbacke vintertid. Lekplatser finns även på Lekgränds hyreshusområde samt i Roseniusparken (Rosviks Centrum).

Mötesplatsen

I Rosvik finns en samlings- och mötesplats kallad Mötesplatsen. Mötesplatsen öppen för barn, ungdomar och vuxna som vill träffas för en fika, spela spel eller sporta i sporthallen. Mötesplatsen är mycket välbesökt och ett angenämt problem är – var alla skor ska rymmas? :) Öppettider: Varannan fredag med start 3/10, kl. 18-21. Mycket välkomna stor som liten, ung som gammal! motesplatsen motesplatsen_3 motesplatsen2 Mötesplatsen har också en egen facebook sida: Mötesplatsen ”Paradiset” Är du Ung och bor i Rosvik finns även följande Facebook grupp att gå med i: Rosvik Ung motesplatsen3Mötesplatsen efterlyser Ungdomar som har idéer på aktiviteter till mötesplatsen. Vuxna som kan vara ansvariga en – två kvällar under terminen. Kontaktperson: Lena Arvidsson le5@live.se (070-3250435)  

Roseniusparken / Centrum

Roseniusparken ligger mitt i centrum av Rosvik.

Roseniusparken i adventstid

Roseniusparken i adventstid

Roseniusparken som marknadsplats under Rosviksdagen

Roseniusparken som marknadsplats under Rosviksdagen

Konstutställning i det gröna

Konstutställning i det gröna

Boulebana

En Boulebana finns vid Rosågränd. Det finns fyra banor inomhus och sommartid åtta utomhusbanor. Utebanan Boulespel, söndag och onsdag, kl 10.00 i Rosvik. Om du är intresserad av att börja spela, ta kontakt med Torbjörn Granberg tel 20 03 41

Rosvalla

Vid sidan om sport- och ishallen finns Rosvalla, en stor gräsplan för fotboll. Den används främst för ungdomsfotboll upp till 7-mannalag.  

Skytteanläggningen

Skytteanläggningen ligger på andra sidan E4 vid norra utfarten, invid vägen till Hälleström.  

Sporthallen

Förutom sporthallen så finns här även ett gym och Mötesplatsen.

Foto: Mikael Krona

Sporthallen till vänster i bilden

Share This